Samenwerking met Tuinpiraat officieel van start

vrijdag 6 april 2018


Met de overhandiging van de '33 dappere tuinpiraat doe-dingen' aan clustermanager Marloes Smits is de samenwerking tussen stichting Natuurspeeltuin de Tuinpiraat en SKPC officieel een feit. De overhandiging vond plaats bij de Tuinpiraat zelf, een natuurspeelplaats voor kinderen tussen 4 en 12 jaar in het gebied van ‘de Zandput’ aan de Rietveldseweg.

De samenwerking met de Tuinpiraat zal plaatsvinden doordat kinderen van de BSO met onze medewerkers doordeweeks ook in de Tuinpiraat kunnen gaan spelen. Tevens wordt het als activiteit in het zomervakantieprogramma opgenomen, waarbij SKPC gebruik mag maken van de materialen van de Tuinpiraat. 

De Tuinpiraat bestaat inmiddels ruim 7 jaar, draait op vrijwilligers en bestaat via giften. Vanaf de oprichting is het doel een plek met leuke activiteiten te bieden aan kinderen, om hen weer lekker buiten te kunnen laten spelen en te stimuleren zichzelf te kunnen vermaken. Jaarlijks worden er gemiddeld 5 speelmiddagen georganiseerd in het mooie gebied, waarvan Staasbosbeheer eigenaar is. Tijdens de middagen worden bomen beschilderd, worstjes gebakken op een vuurtje, ‘gouden’ munten verstopt, verstoppertje gespeeld enz. Via een schenking van SKPC kon de Tuinpiraat het terrein onlangs uitbreiden met o.a. een waterpomp.

 

 
Terug naar nieuwsoverzicht